maandag 16 november 2009

Ik ben IK

Zaterdag ben ik met mijn vriendinnetje een dagje op stap geweest. Zij kent mij het beste van iedereen, ze is namelijk al 30 jaar mijn vriendin. Alles wat er in ons leven gebeurd is, delen we. We delen niks in het dagelijks leven, maar vertellen elkaar alles. Omdat het veilig is, het is een wetenschap die nooit uitgesproken wordt maar waar je blindelings van op aan kan.
En ik vertelde haar zaterdag dat ik voor het eerst sinds heel, heel lang het gevoel had dat ik mezelf weer ben. Ik heb vrede met wie ik ben. Volgens mij is het niet altijd makkelijk voor een ander hoe ik in elkaar zit, maar ik weet wel dat ik een mooi mens ben. Al zou de buitenkant er iets beter bij kunnen matchen, want dat vind ik nogal verschillen. Maar dat terzijde.
Ik ben blij met hoe ik ben. Goedlachs, vriendelijk, eigenwijs, verzorgend, lief maar soms ook kattig, slim, rustig, intens, open, onzeker (soms nog), controlfreak, bewust, bijdehand (leuk én vervelend). Ik vind het fijn dat ik soms zakenvrouw ben, soms femme fatale, soms puberaal, soms stoer, soms gek, soms luisterend, soms pratend, soms nadenkend en filosoferend en soms juist helemaal niet, soms verantwoordelijk en soms ook schijt aan alles. Soms heel depressief maar vaker positief, een vechter, een vrouw.... Ik vind het goed dat ik nou eenmaal (door omstandigheden) dikker ben, ik blijf altijd blond, ik hou van make-up, sieraden, schoenen/laarzen (mét hak), mooie lingerie, joggingbroek en vers beddengoed. Ik hou van bourgondisch leven, samen zijn en dan heerlijk eten en drinken en dat doe ik gewoon ook. Zoveel ik kan. En ja, ik heb nou eenmaal rode wangen. Ik geniet van wat en wie ik ben. Mijn velletje past me steeds beter moet ik zeggen. Ach soms glij ik wel eens uit en geloof ik nergens meer in. Maar thank God for friends... Al met al, ik ben zoals ik ben en ik ben er trots op!


Ik laat jullie achter met een mooie song. Oud maar toch... nog altijd toepasselijk!

3 opmerkingen:

Dora zei

Wat ben ik blij dit bericht te lezen, je bent een enorm leuk en lief mens, grappig dat ik dat schrijf terwijl we elkaar nog nooit in et echt hebben gezien. Als jij je lekker voelt straal je dat ook uit, en dan zijn er maar weinige die er iets van zeggen, straal je één en al misere uit dan krijg je veel sneller een negatieve reactie. Je bent wie je bent en maak er het beste van, soms wil het niet meezitten lijkt alles juist de kant op te gaan die jij juist niet wilt.....Dit bericht ben jij en lees het terug op het moment dat het niet zo lekker gaat;)

Ann Marie zei

Zucht, Nicky af en toe heb ik echt het idee dat jij dingen uit mijn leven beschrijft (dit schreef ik je al eens eerder). Helaas ben ik niet zo als jij bedeelt met een groot schrijverschap, wat weet jij de dingen toch altijd goed te benoemen. Wat heerlijk om te lezen dat je blij bent met wie je bent en nu ook accepteert wie jij bent. Complimenten want ik denk dat je op het moment iets verder bent dan ik.

Hugs

Ko van Dijk zei

Als DJ draaide ik dit nummer in diverse uitvoeringen. Shirley Bassey is helemaal terug van weggeweest. Dit optreden gaf ze in de RAH op 19 nov 2009
http://www.youtube.com/watch?v=GG20Ro7Zjmo

Daisypath Vacation tickers @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Volgers