zondag 22 november 2009

Positief

Ik ben anti-negatief. Ik hou van positief. Ik kan er erg slecht tegen als alles negatief is om mij heen. Mijn ex-man (de vader van Robin) had het nogal slecht met zichzelf in de laatste jaren van ons huwelijk. Dat betekende dat hij nagenoeg alles negatief benaderde. Alles was verkeerd, tegen hem, te duur, te weinig, te veel, te kort, te lang... maar nooit was het helemaal goed.
Nu is dat ook heel moeilijk te realiseren dat iets helemaal goed is. Maar daar zit hem nu net die positiviteit in. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Maak er dan maar het beste van met wat er WEL is. Mekkerende geiten, zo noem ik dat soort vrouwen, vind ik een enorme afknapper. Dit is niet goed, dat is niet goed, ze had het graag zo gewild, beeeeh beeeeh beeeeh. Griezelig... Het maakt mij namelijk ook negatief, chagrijnig en bozig. En daar heb ik een hekel aan. Natuurlijk gebeurt er met mij heel veel negatiefs en toch ben ik altijd geneigd dan maar het beste er van te maken. Dat lijkt mij namelijk de beste strategie, hetgene wat mij verder zal brengen.
Zo zijn er ook veel vrouwen die erg graag negatief praten over andere vrouwen. Dat vind ik echt een vreemde eigenschap. Juist wij vrouwen moeten voor elkaar zorgen. Samen zijn we het sterkste wat je kunt bereiken, de krachten van vrouwen gebundeld zijn onoverwinnelijk. Ik kan er bijvoorbeeld helemaal verbaasd over zijn als een vrouw besodemieterd wordt en zij dan helemaal uit haar dak gaat over de vrouw waarmee haar partner het gedaan heeft. Terwijl die vrouw alleen maar doet wat zij ook doet, nl. die man leuk vinden. Het is maar net wat die partner er mee doet!! Dat is tenslotte degene die haar trouw heeft beloofd!
Maar ook het kijken naar de pluspunten van elkaar. Ik zie een vrouw en kan ontzettend bewonderen dat ze zo ontzettend mooi kan lopen. Of helemaal gek zijn op haar kleur ogen. Daar bedoel ik verder niks mee, wees niet bang, ik ga echt niet over op damesliefde. Maar ik kan wel heel goed zien wanneer een vrouw verschrikkelijk sexy is en dat dan zelf ook vinden hoor. Ik gun haar dat. Ik zie dat niet negatief, het maakt mijn "soort" alleen maar aantrekkelijker. De groep waar ik bij hoor, die zie ik het liefst als samenhorend en samenwerkend. Maar dat lijkt voor veel vrouwen erg moeilijk te zijn.
En weet je, als je zelf heel erg positief de wereld benaderd, dan benaderd de wereld jou ook positief. Dan ben je mooi en straal je kracht en liefde uit. Dat is waar mensen graag bij in de buurt zijn.
Maak jezelf mooi, wees positief!!!!

6 opmerkingen:

Dora zei

Ik ben het weer met je eens, ik kan dat ook rustig over andere vrouwen zeggen, en als iets niet gaat zoals je wilt..dan maar zo en het beste ervan maken. Niet met de kop naar beneden hangen, maar denken het lukt niet..nee niet denken doen, en dan op de manier zodat het wel gaat. Wie sterk is straalt dat ook uit! Hetzelfde betreft schoonheid!

Ann Marie zei

Tja Nicky de meeste tijd wil ik ook graag positief door het leven gaan hoor. Maar soms zit ik minder in mijn vel (figuurlijk dan, helaas nooit letterlijk) en dan pieker ik wat af. Meestal trek ik me dan een poosje terug zodat andere er zo min mogelijk last van hebben. En ook ik kan heel goed een andere vrouw een complimenten maken om bv. haar ogen, kapsel enz. enz. Jaloersie komt hier bijna niet voor. En ik zeg bijna omdat een gezonde portie positieve jaloersie geen slechte eigenschap is (vind ik)

Hugs

Jolanda zei

Amen!

loes de groot zei

haha jolanda ik had dezelfde reactie als jou AMEN!
dit zijn super woorden nicky

Ria zei

Nicky meid, je slaat de spijker weer keihard op zijn kop! Ben je zooo met je eens....liefs
Ria

Frida zei

Mooie woorden Nicky, ik zou willen dat ik nu zo in het leven stond maar het is soms zo verdomd moeilijk om positief te zijn.
Ik ben blij voor je dat je in een fase bent beland dat je het allemaal zo ziet.
Geniet er van !!!

Daisypath Vacation tickers @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Volgers