woensdag 23 december 2009

Eenzame kerst...

Voor het eerst sinds... ik denk dat ik geboren ben, ben ik alleen met kerst. Gewoon, geen plannen. Ik ga kerstavond even naar Robin bij haar vader, wat drinken en wat kleine tapas, maar niks bijzonders. Eerste kerstdag ga ik mijn koffer vast inpakken maar geen wilde plannen. Misschien kan ik even bij mijn oom en tante langsgaan. Maar het alleen naar iemand toegaan op zulke dagen is eigenlijk alleen maar een benadrukking (geen nederlands) van het alleen-zijn. De tweede kerstdag wil ik persé thuis zijn, want ik moet twee barbietaarten in opdracht maken en dat wil ik echt op mijn gemak doen. En mijn huis op orde maken (rare gewoonte, voor ik wegga doe ik dat altijd). En dan ga ik lekker een paar dagen naar de sneeuw. Niet dat ik die niet genoeg gezien heb hier hahahaha.

Maar zo zie je maar dat je dan toch alleen bent. En het klinkt allemaal nogal dramatisch, maar ik vind het niet zo erg eigenlijk. Ik slaap het liefst in mijn eigen bedje, ik kan heerlijk een paar dagen mijn eigen gang gaan. Kerst zonder mijn moeder en gezin is toch maar raar, dus laat maar mooi aan me voorbij gaan. Robin komt met nieuwjaar bij mij, die zie ik ook niet deze kerst. Ze gaat mee naar de sneeuw, ik zie haar de hele week hoor.

Als het voorbij is laat ik jullie weten hoe het nou echt was. Ik zie er niet tegenop. Hoe dat werkelijk uitpakt weet ik niet. Ze noemen het een eenzame kerst, maar met mijn hobby's en bezigheden ben ik nooit alleen. Ik vermaak me prima! En het mooiste is, mij hoef je niet weg te rollen na al die dagen volvreten en zo!

8 opmerkingen:

* Daniëlle * zei

Elk nadeel heeft zo zn voordeel. ;-) Maar toch zal het misschien vreemd aanvoelen... Er zijn veel mensen die in ieder geval aan je denken. En ik wens je fijne dagen toe en straks lekker samen met je dochter naar de sneeuw, have fun! (of zal ik zeggen: veel plezier, hahaha)

Daniëlle

Ann Marie zei

als ik eerlijk ben zou ik het vreselijk vinden, alleen met deze dagen. Maar ik kan dan ook heel slecht tegen het alleen zijn. Maar het alleen zijn met iemand om je heen is nog erger. Ik zal zeker aan je denken deze dagen,

hugs Ann

Dora zei

Ik zou het wel kunnen alleen zijn met kerst, ik ben ook altijd in de weer. Toch ben ik niet alleen, en zal ik aan je denken,...en dat doe ik echt!

Jolanda zei

Ik denk dat de waarde die je aan de kerst hecht, ook bepalend zal zijn voor hoe je je zult voelen.
En volgens mij denken wij daar hetzelfde over, want ik geloof niet dat ik het erg zou vinden om alleen te zijn.
Ik heb prima gezelschap aan mezelf, kan me uitstekend vermaken en heb daar niemand voor nodig. Het iemand erbij hebben is de kers op de appelmoes, zeg maar.
Dus geniet van deze bijzondere kerst; juist in een jaar waarin je geconstateerd hebt dat je het heel goed met jezelf kunt hebben. En voor de week erna; enorm veel plezier gewenst!!!
Groetjes,
Jolanda

Renate zei

Ik kan me voorstellen dat het in eerste instantie kil en saai overkomt als je zegt ik ben alleen met kerst. Maar ik zou het nog niet zo erg vinden omdat het gevoel van kerst in je hart zit en de mensen die daar in leven. Je kan een kamer vol mensen hebben met kerst en je eenzaam voelen.
Groetjes,
Renate

Tineke zei

Het klinkt misschien raar, maar ik geloof dat ik het eens heerlijk zal vinden om alleen te zijn en te kunnen doen en laten wat IK wil en geen rekening houden met anderen (egoïstisch??). Ik word vaak geleefd in deze laatste 14 dagen van het jaar. Kerst met met mijn ouders, broer en zuster, kinderen en kleinkinderen (vind ik niet zo erg). Een kerstdag met mijn schoonfamilie, heb ik wat meer moeite mee, zijn vaste rituelen altijd. Oudejaarsavond dat waar ze altijd om ons vechten en ik altijd graag thuis ben omdat ik voor mijn schoonfamilie op nieuwjaarsdag altijd koffie en later een uitgebreid buffet heb (dus veel boodschappen doen en eten klaarmaken) en dan is 5 januari hubbie jarig en daarna mag ik weer werken. Even helemaal niets, alleen voor mezelf zorgen lijkt me heerlijk. Dus Nicky ik benijd je.

Chantal zei

meid ik hoop dat je een heerlijke kerst hebt gehad!!!

Ria zei

Het weten dat er aan je gedacht wordt tijdens zulke dagen kan troostend zijn, ook al ben je dan thuis alleen...xx

Daisypath Vacation tickers @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Volgers