dinsdag 25 augustus 2009

Normen..... waarden..... wormen!!!

Het valt me de laatste tijd op dat normen en waarden anders worden. Vervagen zou ik kunnen zeggen, maar dat is mijn visie. Een ander vindt het grenzen verleggen...
Neem nu de monogamie, trouw zijn aan je partner, maar vooral de waarde die je jezelf geeft.
Steeds meer mensen om mij heen gaan er anders over denken. Ik heb vriendinnetjes die mij al meerdere malen hebben aangespoord een one night stand te hebben, omdat ik -naast een lieve aardige partner- tekort aan sex heb in mijn leven. Ja, ik wil niet flauw doen, maar zo ben ik niet! Ik wil niet de volgende morgen, met een zeemleren lap op de plaats van je tong en een door spierpijn geteisterd lichaam, wakker worden naast iemand die me daarna zo snel mogelijk wil verlaten en vergeten. Welke WAARDE voegt dat toe??? Dan maar geen sex hoor.
Of die kennissen die swingers blijken. Van welk standpunt ik het ook bekijk, ik kan me gewoon niet indenken dat ik het fijn zou vinden om mijn (bezittelijk voornaamwoord) partner in extase te zien raken met een andere dame.... Hoe harder deze mensen schreeuwen dat het meer toe heeft gevoegd aan hun relatie, hoe meer ik denk dat hun hart wat moet missen.
Een onderzoek heeft uitgewezen dat een kwart van de vrouwen in mijn generatie (30/40) het doodnormaal vindt om vreemd te gaan. Come on...

Nog zo'n teer onderwerp is vriendelijk zijn. Al meerdere keren heb ik in de afgelopen week mijn auto tot stilstand gebracht zodat de mensen die op de stoep staan te wachten om over te steken dat gerust kunnen doen. Geen knikje, handje, duimpje of wat dan ook om te bedanken voor dit kleine gebaar. Ik HOEF niet te stoppen, ik WIL het wel. Met zoveel auto's op de weg is het vaak lang wachten voor je kunt oversteken. Maar even laten zien dat je dankbaar bent kost niks en is wel zo NORMaal!!

Als laatste moet ik even tijd besteden aan het medium televisie. Ik was wat vroeg wakker (5 uur dus, grrr) en wilde bij mijn eerste kopje koffie (het allerlekkerste kopje koffie!) dan maar even zappen. Ik bedacht me dat het maar goed is dat ik geen kleine kinderen heb die oud genoeg zijn om zelf alvast naar beneden te gaan en de tv aan te zetten terwijl mama nog even slaapt. Gegarandeerd dat ze bij de naakte dames van alle commerciele omroepen terecht komen. Dat gaat gewoon door tot 6 uur!!!! Dat het midden in de nacht op ALLE zenders te zien is, ala (hoewel dat ook zeer frustrerend is). Maar dit tijdstip is echt NOT DONE!! Nog iets leuks van die leuke commerciele zenders zijn de reclames voor een programma, door een ander programma heen! De aankondiging voor CQC presteerde het zelfs het complete scherm te overlappen... Het heeft voor mij nul meerWAARDE en ik vind het echt niet NORMaal!

Gelukkig heb ik zelf doorsnee waarden en normen, door mij ook wel gecombineerd als wormen. In wikipedia staat bij de omschrijving van worm onder andere dit: diverse groepen van ongewervelde dieren, niet noodzakelijkerwijs nauw verwant. En zo is het, het is ongewerveld, het is namelijk gevoel. Een norm of waarde moet je voelen. Het is niet verwant aan iets, het is er of niet.

5 opmerkingen:

Dora zei

Geweldig verhaal Nicky en ik ben het helemaal met je eens, in alle opzichten. Ga door zo, ik kom bij je nieuwe bericht weer lezen!

CĂ©line zei

Je hebt het weer helemaal goed verwoord. Ik kan me er ook zo aan ergeren dat als je eens een keer iets beleefd doet of vraagt, mensen je aankijken of je van een andere planeet komt.
Ik kijk uit naar je volgende schrijfsel!

Ann Marie zei

idd Nicky de "wormen" vervagen, hoewel hier bij ons in de gemeente er nog wel een knikje of een handje er af kan hoor als je iemand voorlaat gaan. Ook wordt er nog vriendelijk bedankt als je een kaart geeft (waarvan ik er toch meer dan genoeg heb) zodat een ander een bos mooie rozen voor vier ipv acht euro kan kopen.

Maar dat stukje over niet trouw zijn binnen een relatie meid het lijkt wel een mode gril. Moet er niet aan denken mijn relatie voor een pleziertje op het spel te zetten. Ik denk ook vaak dat ik op dit gebied hopeloos ouderwets ben.

En over de dames 's nacht op tv maar te zwijgen, ben 's nacht ook erg vaak wakker en nee voor je lol zet je dan niet de tv aan. Of honderd keer het zelfde journaal of de dames. Zal er wel allemaal bij horen, helaas niet bij mij.

Kijk weer uit naar je volgende verslag, want je slaat zo vaak de spijker op de kop

groetjes

Chantal zei

ik ben dan wel van een jongere generatie maar ik vind het heel herkenbaar wat je schrijft!!

Ik kan me er ook zo aan ergeren.
En die dames op tv... walgelijk gewoon!

loes de groot zei

ik ben het ook helemaal met je eens!
super zoals je hebt weten te verwoorden!!!!!!!!

enne ik kom gauw weer langs : )

Daisypath Vacation tickers @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Volgers