maandag 24 augustus 2009

Welkom!

Dit is mijn eerste "column" op mijn schrijfblog. Erg leuk dat je even langs bent gekomen om te lezen wat ik nou weer allemaal bedenk. Want dat is het eigenlijk. Ik bedenk heel veel, vooral 's nachts en 's morgens vroeg. De dingen die ik niet moet vergeten trekken aan mijn brein voorbij, maar dan wel in een overtrokken stadium. Schijnbaar is het brein zo ingesteld dat 's nachts alles erger lijkt. Groter, meer, verschrikkelijker enz... En 's morgens moeten al die emoties en commoties eruit bij mij. Dus wil ik schrijven. En daar ga ik dit blog voor gebruiken. Ik vind het wel interessant om te gaan ontdekken of mensen het willen lezen, of ik dan ook nog mijn dagboek bij blijf houden (wat haast niet anders kan, er zijn een heleboel hersenspinsels die ik écht geheim wil houden) en of er een verandering plaatsvindt. Dat is één van mijn dromen, mijn doelen. Schrijven en iets veranderen. Bij mensen, bij de lezer(es). Al is het maar een kijkwijze. Dat heb ik zelf, als ik mijn schrijvers lees, namelijk al een aantal keren ondervonden. En dan stond ik, toen ik het erkende, versteld van de kracht van het woord. Power to the word!

Volgers van mijn scrapblog zullen ook meteen zien dat ik hier wel met hoofdletters schrijf. Laat ik dan ook maar bij mezelf de puntjes op de i zetten. Want dat doe ik altijd bij anderen: ik verbeter ze in hun grammatica. Heel ernstig, want het is overmatig irritant. Mensen worden niet graag verbeterd en al helemaal niet in hun uitspraak. Maar ik vind het irritant als iemand "meer als hem" (zooooo fout) zegt in plaats van "meer dan hij" (wat wel goed is). Ik heb het al een heel eind afgeleerd en laat mensen nu maar lekker fout babbelen, maar soms komt die taaldraak in mij naar boven en kan ik het niet laten. Oh, ook ik maak fouten. Hoe meer moe ik word, hoe meer fouten ik ga maken. En soms ben ik zo snel aan het typen dat ik pas na een dag teruglezen de fouten eruit haal. Dus ik ben ook niet foutloos. Gelukkig maar, zit je toch een column van een gewoon mens te lezen.... Fijne dag!

13 opmerkingen:

Ann Marie zei

Nou Nicky de eerste volger heb je al hoor, ga zeer zeker jou blog volgen

Dora zei

Ik ben ook van de partei, hihi haha partij. Ik ben het helemaal met je eens, je merkt ook door de digitale wereld er steeds mee afkortingen en rare uitspraken komen, ik doe er ook wel aan mee, ben daar ook niet schoon in. Op mijn blog probeer ik inderdaad er heel erg op te letten maar het wil zeker voorkomen dat het echt even de mist ingaat. Soms sluipt het erin, en gebruiken ze het ook in de zakelijke brieven en sollicitaties etc. Ik ben ook een schrijver, dagboeken..stapels, ook bewaar ik interessante nieuwsberichten. En typefouten maken we allemaal, en ook ik houd mijn mond wat meer dicht en zeg het niet tegen iedereen.
Erger jij je ook zo aan het woord zeg maar..iedereen gebruikt het, en ik besef me...dat is helemaal niet wederkerend. Nou ga lekker door met mooie hersenspinsels schrijven ik kom zeer zeker meelezen...zitten zeker al heel wat fouten hierin;)
Fijne dinsdag!

Joke zei

Gefeliciteerd met je nieuwe blog en veel schrijfplezier.

loes de groot zei

hoi,

ik ga proberen ook bij te lezen..........
enne kom maar op met je hersenspinsels daar hou ik wel van
loes

Renate zei

Hoi Nicky,

Ik lees graag jou hersenspinsels.Ik heb me dan ook meteen aangemeld als volger. Wat betreft fouten. Je kan het opvatten als kritiek of juist als ondersteuning om het de volgende keer beter te doen. Wat mij betreft blijf je lekker aangeven waar er fouten zitten in teksten. Je kan er dan tenslotte alleen maar van leren.

Groetjes,
Renate

Jolanda zei

Nog een volger; je schrijfsels boeien me. Grappig; ik ken je verder niet, je woont heeeeeeel ver weg, maar soms raakt wat jij schrijft me dusdanig dat je in het dagelijkse leven ook af en toe door mijn hoofd gaat.
Schrijf maar lekker; wij lezen wel! :-)

Boukje zei

Hé, veel plezier met je hersenspinsels! 'k Kom wel eens even buurten!
Groetjes Boukje.

Angela zei

hoi meis,
naast scrapper ben ik ook nog schrijver dus ik ga je blog ook volgen, ik schrijf trouwens al jaaaaaren in mijn dagboek, heb er inmiddels 25 vol!! En daarnaast vind ik het leuk om bijvoorbeeld een boek als mijn schrijfpaleis van Saskia de bruin te gebruiken, ken je die? Of het vragendagboek?
Nou veel plezier met je schrijfblog!!!
xxx

Anoniem zei

Nou Nicky,

Je introductie leest al lekker weg, dus ik ben zeer benieuwd naar de rest ;)
En van dat gecorrigeer in grammatica...tja, zo eentje ben ik ook. Lastig voor anderen soms hoor. Mijn man zei al:'jij moet een baan zoeken waarbij de taalfouten mag controleren.."hihi

Liefs,
Mariëlle

* Daniëlle * zei

Leuk hoor! Ik ga je hier ook volgen. Ben wel benieuwd...
Enne... het is 's morgens, 's nachts en 's avonds. ;-)

Nicky zei

yes yes yes!! EINDELIJK IEMAND DIE HET ZIET! ER KOMT IETS LEUKS JE KANT OP, GEEF EVEN JE ADRES!

Céline zei

Haha, ik zag het ook staan ern wilder er eigenlijk ook al wat van zeggen maar Daniëlle was me voor. Ik vroeg me al af of het expres was gedaan, en ja dus, hihihi.
Ik ga me nog even aanmelden als volger want je schrijft hartstikke leuk! Dus kom maar op met een heleboel van je hersenspinsels!

Céline zei

Mijn hemel over typfouten gesproken! Ik geloof dat mijn r toets is blijven hangen, aan mijn vorige berichtje te zien, :-))

Daisypath Vacation tickers @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Volgers