maandag 14 september 2009

Nederlands

Ik heb er toch zó'n fucking hekel aan dat these days de nederlandse taal doorspekt wordt met engelse woorden. Ik was echt helemaal flabbergasted toen ik gisteravond een programma keek, waarin de presentator all-the-way ging. Bijna elke zin had wel een engels woord. Ik krijg daar de creeps van hoor.
Nederlands is een hele mooie taal, met een heleboel mooie woorden die de vibes geweldig weer kunnen geven. Waar zijn we mee bezig, I asked myself????
Natuurlijk, ik ben ook maar human, dus volgens mij gooi ik er ook wel eens wat doorheen. Maar ik wil toch even de bitch uithangen hoor, want ik vind er niks aan al die talktalk. Vaak zijn het de woorden die iets moeten benadrukken die we dan gaan gebruiken, zoals great, right, beautiful enz enz
Ik vind het gewoon too bad, weet je, het is niet onze taal. Onze taal is Nederlands, gewoon plain Nederlands. Dus, girls, gebruik ook gewoon nederlandse woorden tegen je kids. Tenslotte zijn zij degenen die onze taal moeten gaan doorleven naar de next generation.
Gééz, wat héb ik er een hekel aan zeg. Maar, kun je ook zonder, that's the question. Elke website heeft van die woorden, maar laten we onze roots niet uit het oog verliezen! Laten we niet onze geschiedenis deleten, omdat de Amerikaan nou eenmaal cooler is dan wij. Laat het Nederlands surviven!!!
Enne just in case, ik weet wel dat ik het zelf ook now and then wel eens doe....

9 opmerkingen:

Renate zei

You go girl!! (hihihi)

Je hebt gelijk hoor, wij als ouders moeten er voor zorgen om onze kinderen de taal goed te laten gebruiken.

Groetjes,
Renate

Ann Marie zei

oooooooo Nicky you make me laugh! Wat heb je het weer heerlijk omschreven, en ook this time heb je het gelijk aan jouw kant. Er wordt veel te vaak met engelse woorden gesmeten

Dora zei

Kan niet anders zeggen...ben het weer helemaal met je eens, ik stoor mij er al een paar jaar aan, en ja ik gebruik ook thnx meiden.
Maar in een actualiteiten programma Engelse woorden, is not done;)

Jolanda zei

[Eéééémen!]
Yeah right; he-le-maal fokking mee eens! Laat ze toch focking verdorie met hun focking vervuilde taalgebruik van onze focking mooie taal afblijven!
p.s; Daar krijg ik dus kromme tenen van...:-)

Céline zei

Whahaha, fantastic!
Dit stukje vind ik echt absolutely briljant! Kan me er ook zo aan irriteren. Vooral in het bedrijfsleven hebben ze daar een handje van. Ik kom denk ik niet verder dan thanks of kids, waar ik mezelf wel eens op betrap. Weer super geschreven!
Groetjes!

* Daniëlle * zei

Leuk stukje!

Marga zei

LOL... ehrm.. ik bedoel LACHUUH!! Leuk geschreven stukje :)

Monique zei

Yess Nicky, je hebt helemaal gelijk girl !


Monique

ko van dijk zei

Sheisse, ik ben uberhaubt van mening dat wij in de geschreven taal geen woorden van buitenlandse afkomst moeten gebruiken. Mein lieber Gott, want wat een taalverarming is dat.

Daisypath Vacation tickers @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Volgers