vrijdag 25 september 2009

Vrijdagavond...

Het is vrijdagavond... Na een lange, lange dag werken kwam ik moe thuis. Het eerste wat ik deed was naar boven lopen en mijn krijtstreeppak en hoge hakken letterlijk uitschoppen. Ik had er genoeg van, ik wilde even niet mooi, leuk en slim zijn. Ik wilde gewoon lekker zitten op mijn bank, mama's bank, waar ik zo lekker op kan zitliggen, precies goed, niet te hard niet zacht, niet te hoog niet te laag...
Het wordt al vroeg donker vind ik, dus ik dacht ik doe wat kaarsjes aan. Ik heb een prachtige kandelaar op mijn salontafel waar 5 kaarsen in staan. Overal heb ik wat andere kaarsjes aangedaan en verder geen van mijn toch sfeervolle lampen. In de keuken heb ik pachulie-wierook aangedaan. Ik heb mezelf een drankje ingeschonken, heb wat walnootworst gesneden en ben gaan zitten. In mijn roze fleecevest, mijn roze pyjamabroek en mijn nieuwe sloffen van de Blokker, helemaal foute sloffen. Wit met roosjes, gemaakt van dekbedspul. Mijn ex-man, die ze als eerste mocht aanschouwen van de week, vond ze op twee theemutsen lijken... en daar heeft ie groot gelijk in! Maar ze zijn zooooo lekker, zacht, warm, licht, heerlijk.
En ineens voelde ik volkomen rust, ik voelde me kiplekker. Ondanks de vermoeidheid van de lange werkweek. Misschien omdat het vrijdagavond is, toch het begin van het weekend. Misschien omdat ik zo ontzettend tevreden ben in mijn eigen kleine knusse huisje. Ik weet het niet. Maar dit gevoel is zo fijn, dat ik er een beetje emotioneel van word. Ik voel die rust niet vaak. Ik ben niet zo vaak helemaal gelukkig en blij in mijn eentje. Maar nu dus kennelijk wel. Meer heb ik even niet nodig, mijn weekend is begonnen!

5 opmerkingen:

Frida zei

Oh, wat klinkt dat wijs: Werken in een een krijtstreeppak en hoge hakken.
Daar kan ik nou jaloers op worden.
Geniet maar lekker van je welverdiende weekend :):)

Liefs, Frida

Dora zei

Geniet van deze momenten, dat is toch ook heerlijk. Ik doe het ook, pak uit hoge hakken uit, en dan lekker in mijn huispak kruipen, beter kan niet. En zo mooi dat je kan zeggen, nu ben ik tevree....dat zijn die kleine dingen, en wat had je nou nodig? Je rust, je eigen stekkie, je lekkere broek je sloffen met rozen...geniet ervan!

Jolanda zei

Hahahaha; die sloffen (en alles wat daarbij hoort) heb ik ook gezien en ik vind ze zó leuk!!!
Wat dat betreft; als ik in mijn eentje zou wonen zou het er wrsch ongeveer uitzien zoals bij jou thuis! Mijn mannen griezelen als ik vertel hoe leuk ik dat soort dingen vind :-).....mám, wat heb je toch een wánsmaak.....
Geniet jij maar lekker; fijn dat je het zo goed hebt bij jezelf!

Liefs,
Jolanda

loes de groot zei

heeeeerlijk! geniet ervan het is je zo gegund!!!

enne ik herken dat wel even niet meer mooi zijn ect. gewoon je huis kloffie aan................

fijn weekend!

* Daniëlle * zei

:-))

Daisypath Vacation tickers @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Volgers